Flora og fauna

posted in: Nyheder | 0

Når man som jeg, er en opportunistisk amatørfotograf, som skyder på alt og alle, oplever man mange dejlige ting. Bagsiden af medaljen er mængden af efterarbejde. Først skal der vælges ud fra bunken af billeder. Dernæst skal billederne redigeres og uploades. Da de fleste billeder er af flora og fauna, skal der også en identifikation til. Det sidste er absolut ret tidskrævende, når man ikke er god til at huske navne og i mange tilfælde er det små detaljer, der adskiller arterne. Forhåbentlig rammer jeg rigtigt alligevel.

Dagen i dag er gået med forskellige ture. Vejret var jo helt suverænt og på trods af valget af lokationer, har jeg ikke fået et eneste myggestik 🙂

(klik på billedet for at se det i den originale størrelse)

Valore Mose

Jeg havde opdaget, at der var en anbefalet rute omkring Valore Mose på Danmarks Naturfredningsforenings side, så det måtte jo prøves. Jeg parkerede oppe ved vejen og gik ad grusvejen på vej ned til startpunktet for den angivne rute. Inden jeg nåede derned, kom en traktor kørende. Den stoppede og det viste sig at være en af beboerne. Vi talte lidt om mit foretagende og han forklarede, at der faktisk ikke var adgang til mosen og at det var privat grund. Jeg måtte naturligvis gerne gå langs vejen, men mosen kunne jeg ikke komme ned til. Turen blev derfor noget kortere end forventet.

Der var dog masser af dejlige oplevelser. Ud over blodplet og grønne smaragdlibeller, var der mange fugle i hegnet langs vejen. Jeg stod et stykke tid og lyttede til en nattergal, uden dog at kunne få øje på den. Gøgen var også igang. Længere nede ad vejen var der en del viber og harer, men meget langt ude på marken. Ved et lille vandhul kunne man høre frøer, men jeg valgte ikke at forlade vejen.

 

Fru Hansens Chokolade

Ronnie, som er en af ejerne af Fru Hansens Chokolade, har flere gange tilbudt, at jeg kunne gå på opdagelse med kameraet på deres grund. Da min tur til Valore Mose var blevet forkortet, tænkte jeg, at det var en mulighed og så kunne jeg jo også lige få lidt chokolade med hjem 🙂

Det blev også en dejlig tur, hvor jeg fik set tårnfalk, agerhøns og harer, men der var ikke mange insekter. Det blev kun til et enkelt skud.

 

I haven

Hjemme i haven er stauderne igang, så jeg snuppede lige et billede af en af dem. Derudover legede jeg lidt med opsætningen af mit site, så indlæg nu kan findes i kalenderen i højre side – hold musen hen over de datoer, som er markeret med orange og klik på titlen i den lille pop-up, for at se indlægget.

 

Ejby Mose

Der var ligesom ikke nok billeder på kortet, så jeg besluttede at smutte en tur over i mosen. Det var et godt valg, for der var et mylder af fugle og insekter. Sommerfuglene var dog primært af ældre dato, men stadigvæk meget aktive.

 

Hjemme

Når månen nu er fremme, må fotodagen jo afsluttes med et billede af den. Nu er der i øvrigt mere end 7.500 billeder på mit site 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.