Småture

posted in: Nyheder | 0

Jeg havde lyst til at komme ud, selvom det blæste lidt og så ud til regn. Heldigvis regnede det slet ikke, men blæsten gav lidt udfordringer i forhold til at fotografere.

Først kørte jeg ned til Køge Å, for at kigge efter blåbåndet pragtvandnymfer. Tidspunktet var ikke optimalt og blæsten hjalp selvfølgelig heller ikke. Jeg fik øje på en enkelt, men til gengæld var der mange græsrandøjer og en enkelt rødplettet blåfugl.

Efterfølgende kørte jeg til Karlstrup Kalkgrav. Temperaturen og blæsten havde da i det mindste den positive effekt, at det ikke vrimlede med unge badegæster. Der var heller ikke så meget skrald, som der har været de sidste par gange, men alligevel både dåser, plastik og cigaretskodder. Der er blevet sat skilte op, som henstiller til at man rydder op efter sig og de er selvfølgelig blevet sprayet med grafitti tags – jeg fatter ikke hvorfor. Derudover lå der en redningskrans og flød i stedet for at hænge, hvor den plejer. Den totalt manglende respekt har jeg svært ved at have.
Der plejer at være mange blåfugle, men jeg så ikke en eneste, selvom der var masser af foderplanter. Randøjer var næsten de eneste sommerfugle.
Guldsmede var der heldigvis masser af, herunder også en kejserguldsmed – muligvis første gang jeg fik sådan en på kortet 🙂

En lille tur til Nørre Dalby for at hente den mindste og så til dagens sidste tur. Fra Lille Salby til Lellinge via Gammel Lellingegård. Her var der også mange randøjer og en del guldsmede. Efterhånden var det lidt overskyet, så der hvor jeg plejer at se blåbåndet pragtvandnymfer, så jeg ikke en eneste, men lidt senere på turen var der en enkelt, som kom inden for skudrækkevidde.

Alt i alt nogle dejlige korte fototure. Hjemme igen var der en kernebider i haven – herligt at den stadigvæk kommer forbi nu og da.

Karlstrup Kalkgrav

(Hvis du vil se billederne i originalstørrelse, så klik på et billede).
(Du kan dernæst bruge piletasterne til at bladre imellem billederne).

 

Karlstrup Kalkgrav

 

Gammel Lellingegård

 

Siden sidst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.