Store Bøgeskov og Regnemark

posted in: Nyheder | 0

Jeg havde egentlig regnet med at skulle en tur til Københavns Middelaldermarked i dag, men mistede lysten til det.
Jeg ville alligevel gerne lidt ud, så jeg kiggede efter en lokalitet i nærheden, som jeg ikke havde været ved før – det blev til Store Bøgeskov.
Det er et dejligt sted, men lidt begrænset udbytte med hensyn til antallet af sommerfugle og guldsmede. De sommerfugle jeg så, var alle ret slidte, men jeg fik rødlig perlemorsommerfugl på kortet, hvilket er første gang.
Faktisk gik jeg og var lidt irriteret over en næsvis flue, som hele tiden sværmede rundt om mit hoved. Pludselig fik jeg øje på en skygge af en sommerfugl, som fløj hen over mit hoved. Først troede jeg, at det var en nældesommerfugl, for jeg havde lige set et par stykker af dem, men da jeg kom tættere på, kunne jeg se, at det var en perlemorsommerfugl.

Efterfølgende kørte jeg til Regnemark, hvor der ofte er godt gang i guldsmedene. Det var der også. Bl.a. fik jeg kileplet-mosaikguldsmed på kortet, vist nok også første gang.
Det var en pænt stor udfordring at nå at fokusere på de hurtige smede, når det samtidig blæste, men godt med lidt øvelse – også i manuel fokusering 🙂

(Hvis du vil se billederne i originalstørrelse, så klik på et billede).
(Du kan dernæst bruge piletasterne til at bladre imellem billederne).

 

Regnemark

 

Siden sidst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.