Trylleskoven og Karlstrup Kalkgrav

udgivet i: Nyheder | 0
Fruen og jeg kørte en tur til Trylleskoven.
Den første del af turen gik jeg på egen hånd, for at finde sommerfugle og guldsmede. Der var rigtig mange tidselsommerfugle, som var temmelig slidte, men ellers var der ikke det helt store udbud. De andre sommerfugle jeg fandt, var også ret slidte. Guldsmede var der heller ikke mange af.
Trylleskoven har tidligere haft en stor bestand af bl.a. argusblåfugl, som er forholdsvis sjældne, men de eneste blåfugle jeg fandt, var almindelige blåfugle. Om det var det forkerte tidspunkt eller om det er fordi området bliver afgræsset af får nu, ved jeg ikke, men jeg håber, at de ikke helt er forsvundet.

Da jeg igen mødtes med fruen, gik vi en tur ved vandløbet, hvor der bla. var brudelys og iris. Der var også en del vandnymfer, men da det var blevet overskyet, var de ikke så villige til at posere.

På vejen hjem stoppede vi ved Karlstrup Kalkgrav. Jeg gik en kort tur og mødte kun et par dværgblåfugle og en enkelt almindelig blåfugl. Der var ellers masser af foderplanter, men skydækket og den lidt køligere brise, har nok fået resten af fuglene til at være mere i ro og dermed sværere at få øje på.
Desværre var der også en utrolig masse unge mennesker, som festede med så høj musik, at jeg kunne høre musikken, som sad jeg og hørte musik i min bil, selvom jeg stod på den helt anden side af kalkgraven. Jeg håber, at de rydder op efter sig og ikke sviner kalkgraven og omgivelserne yderligere til.
Man kan også være bekymret for, om det store mylder af mennesker, har en negativ effekt på dyrelivet i området 🙁

Trylleskoven

(Hvis du vil se billederne i originalstørrelse, så klik på et billede).
(Du kan dernæst bruge piletasterne til at bladre imellem billederne).Karlstrup Kalkgrav

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.