Dokumentation

posted in: Nyheder | 0

I dag vrimlede det med fugle – specielt store flokke af skovspurve og grønirisk med enkelte bogfinker. Fruen fik øje på en fugl, som ikke lignede de andre. Det var en stillits. Jeg hentede kameraet og i det samme kom en stor flagspætte flyvende og satte sig i æbletræet. Desværre nåede jeg kun et par skud mod stillitsen inden de blev skræmt væk.

Lyset har været ret dårligt, så det er en udfordring at tage billeder af fuglene på jorden, når det foregår igennem en termorude og med et knapt så lysstærkt objektiv. En del af dagens skud er derfor mere dokumentation – jeg er ihvertfald ikke helt tilfreds med kvaliteten. Muligvis bliver det bedre, når der kommer lidt sne og evt. lidt mere sol.

Imellem skovspurvene fik jeg øje på et enkelt individ med hvid ryg/halestykke. Det var en kvækerfinke og kort tid efter kom dens mage.

Både musvitter og blåmejse var ret aktive, men også rødhalsen som ofte får jaget de andre væk.

Skovspurvene har fået styr på den nye automat med mejsekugler, så de bliver nok spist lidt hurtigere, end hvis det kun var mejserne alene, der skulle igang.

Vi har også haft ret mange solsorte – jeg talte 9 stykker på et tidspunkt. Det er ellers sjældent, at vi har så mange af dem. Jeg kan dog også se, at de fleste af de røde bær på buskene er ved at være væk – muligvis af samme årsag.

(Hvis du vil se billederne i originalstørrelse, så klik på et billede).
(Du kan dernæst bruge piletasterne til at bladre imellem billederne).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.