Ikke helt som forventet, men alligevel en dejlig tur.

udgivet i: Nyheder | 2

Lørdag besluttede jeg, at jeg søndag formiddag ville køre en tur til Røsnæs.
Vi havde været til konfirmation i Nordsjælland, hvor jeg så både aurora, det hvide c, skovrandøje, citronsommerfugl, dagpåfugleøje og lille kålsommerfugl, så jeg forventede at kunne få en del sommerfugle på kortet ved Røsnæs.
Derudover forestillede jeg mig, at jeg skulle tage nogle panoramabilleder i Røsnæsområdet og specielt af lagene med kornmark, rapsmark, hav og himmel.

Jeg kom lidt senere af sted, da jeg om formiddagen diskuterede med mig selv, om det var de 2 gange 1 1/2 times kørsel værd, men endelig lidt over middag kom jeg afsted.
GPS’en var sat til lokationen med de førnævnte forskellige lag.
På vej derop, tænkte jeg, at der jo var raps sidste år, så måske ville de have nogle andre afgrøder i steder – det havde jeg desværre ret i 🙁

Lidt længere ude mod spidsen, plejer jeg også at tage nogle panorambilleder, men da jeg kom i nærheden, var der pludselig en tågedis/havgus, som dækkede hele området. Skibene havde gang i tågehornene og jeg tænkte, at nu var hele turen da spildt.

Jeg parkerede det sædvanlige sted – sigtbarheden var markant bedre, men stadigvæk lidt nedsat.
På vej ned mod stranden, kunne jeg høre klokkefrøerne og fik øje på, at de havde lavet en gangbro ud igennem et af vandhullerne, så man faktisk kunne stå forholdsvis tæt på og kigge på frøerne. Der er en lille video fra stedet via dette link.
De er ikke nemme at få øje på, klokkefrøerne, men det lykkedes dog at få set nogle stykker og taget et enkelt anstændigt billede.

Nede ved stranden, fik jeg samlet lidt sten. Jeg fik øje på en af mine yndlingsblomster, engelskgræs og ville skifte til mit macroobjektiv, kun for at finde ud af, at det ikke var macroobjektivet, men en EOS-M adapter jeg havde taget med 🙁
Nå, men mit 18-150 klarede det nogenlunde.

Sommerfugle fik jeg set nogle stykker af, dog havde ingen af dem tid til at stå model, men lidt flere blomster blev det da til, herunder en tyndakset gøgeurt, kornet stenbræk og hulkravet kodriver.

Jeg fandt nogle andre rapsmarker, som blev foreviget – ikke helt samme spændende lagdeling, men dog alligevel rapsmarker 🙂

Det havde været ret varmt, selvom jeg kun havde en t-shirt på overkroppen, så jeg gjorde et lille stop for at få en is. Herefter kørte jeg igennem området omkring Skarresø. Her blev det også til et par stop.

Alt i alt en anderledes tur end forventet, men absolut en dejlig tur 🙂

Røsnæs

(Hvis du vil se billederne i originalstørrelse, så klik på et billede).
(Du kan dernæst bruge piletasterne til at bladre imellem billederne).

På vej hjem

Siden sidst

2 Responses

 1. Ole

  Hej John

  Var selv en tur deroppe for, at se om der i år skulle være “lag” men som du selv konstaterede , var der ikke det ønskede.

  Jeg kigger lidt ind på din side indimellem, fine billeder det bliver til.

  Håber alt vel

  Ole

  • John

   Vi må håbe, at der er “lag” næste år.
   Her er alt vel – forhåbentlig også hos dig.
   Tak for kiggene 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.