At se

posted in: Nyheder | 0

Som barn kendte jeg naturligvis godt til guldsmede. Vandnymfer kaldte vi sølvsmede, da de øjensynligt var mindre 🙂

Først da jeg for alvor begyndte at fotografere digitalt, fik jeg øjnene op for mange forskellige motiver. Fx havde jeg aldrig før set eller hørt om blåbåndet pragtvandnymfe eller dværgblåfugl, før for få år siden, da jeg fik øje på dem, fotograferede dem og ville identificere dem.

Når jeg nu tager på ture med kameraet, kender jeg en del af navnene på blomster, insekter, padder, fugle m.v., men sidder alligevel og slår navne op i diverse bøger og på nettet. Når sæsonen starter for guldsmede og sommerfugle, skal jeg lige have frisket det lidt op og specielt guldsmede/vandnymfer driller noget, da det er små nuancer, der adskiller dem.

Nogle gange tænker jeg, at det er lidt spild af tid at få sat navne på dem, for de færreste interesserer sig vel alligevel for det, men det er nu alligevel lidt OK at få dem registreret korrekt 🙂

Dagens tur blev en tur til Køge Ås, hvor det vrimlede med blåbåndet pragtvandnymfe og efterfølgende en tur til Hedeland, hvor der var en del blåfugle – begge dejlige ture i det gode vejr og sammenlagt ca. 8,5 km.

(Hvis du vil se billederne i originalstørrelse, så klik på et billede).
(Du kan dernæst bruge piletasterne til at bladre imellem billederne).

Siden sidst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.