Blåt igen

posted in: Nyheder | 0

Der var egentlig flere fototure i dag, men jeg havde behov for lidt tid alene. Derfor tog jeg først en tur i skoven og bagefter til åen.

Begge steder gik jagten ind på de blå – henholdsvis blåfugle og blåbåndede pragtvandnymfer – hvilket heldigvis lykkedes. På den første tur havde jeg taget mit 24-105mm på, så desværre blev billedet af den toppede lappedykker med ungerne på ryggen ikke så tydeligt og rørhøgen ligeså. Derudover var der mange blodplet og okkergul randøje, men de havde meget travlt og flygtede ved den mindste bevægelse, så lidt mere zoom ville have været at foretrække. Blæsten hjalp heller ikke rigtigt på situationen, men blåfuglene blev heldigvis vellykkede.

Inden jeg tog til åen, kørte jeg hjem og skiftede kamera og dermed over til 100-400mm, hvilket var nødvendigt for at komme i nærheden af pragtvandnymferne og spætten for den sags skyld.

Om aftenen grillede vi i haven ved et nyanlagt bål til lejligheden og efterfølgende bagte min ældste datter pandekager på bålet. I den forbindelse fik jeg lige taget et par portrætbilleder af den smukke og frække unge.

Vi sluttede aftenen af med at fyre nogle af de  mange stjernekastere af, som havde hobet sig op fra de sidste mange nytårsaftener. Pigerne kom temmelig sent i seng, men i morgen er det jo også søndag, så de kan sove længe 🙂

(klik på billedet for at se det i den originale størrelse)

 

 

Ved åen

 

Nanna

 

Siden sidst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.