Fugle og grene

posted in: Nyheder | 0

Alberte, min yngste datter, skulle til fødselsdag hos en klassekammerat. Det skulle foregå ikke så langt fra Skjoldnæsholm skovene, så jeg tog derhen, efter at hun var afleveret.

Vejret var pragtfuldt og der var masser af fugle. Jeg var ikke kommet mange meter væk fra parkeringspladsen, før en flok stillitser kom flyvende. Desværre ville de ikke blive siddende, så jeg fik kun billeder på nethinden. Længere inde i skoven var der ikke rigtig nogen fugle inden for skudhold, så jeg begyndte at finde andre motiver. Nogle af de fældede træer, havde  nogle interessante mønstre, som blev til de første skud.

Jeg havde lige taget 9 billeder af et kæmpe træ, som i øvrigt er sammensat til det første billede nedenfor, da et par halemejser kom flyvende og satte sig tæt på, hvor jeg stod. Kameraet ville ikke rigtig fokusere inde mellem grenene, så de var fløjet, før jeg fik løsnet et skud. Umiddelbart efter kom en spætmejse, som desværre også valgte at smutte ret hurtigt.

Lidt slukøret valgte jeg at kigge på min Fugleguide app, for lige at høre halemejsernes lyd, så jeg næste gang kunne være mere opmærksom. Det fik halemejserne til at komme retur. Efter endnu nogle mislykkede forsøg på at fokusere mellem grenene på buskene, kom de igen og satte sig i et træ. Endelig fik jeg nogle fugle på kortet. Faktisk var lyden fra telefonen med til også at lokke en sumpmejse og en træløber tæt på.

På vejen tilbage til bilen fulgte jeg en stor flagspætte. Den sad ikke stille ret længe af gangen og igen var der masser af grene i vejen, men nogle skud blev det da til. Kort før jeg nåede bilen, fik jeg øje på en fugl, som hoppede inde i buskadset. Det viste sig at være en gulspurv. Den var heldigvis lidt mindre nervøs, så jeg havde tid til at fokusere ordentligt.

Kort før jeg var tilbage, for at hente Alberte, fik jeg øje på nogle sangsvaner på en mark. Det blev til de første billeder af den smukke fugl, for mit vedkommende. Alt i alt en dejlig tur med mange gode oplevelser og heldigvis blev nogle af dem også til billeder på andet end nethinden 🙂

(klik på billedet for at se det i den originale størrelse)

Siden sidst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.