Fransk bredpande og okkergul pletvinge

udgivet i: Nyheder | 0

I går var jeg en tur på Røsnæs.
Vejret var super dejligt og det vrimlede med sommerfugle – nogle steder fløj der en eller flere sommerfugle op, for hver meter jeg gik. Sådan burde det altid være 🙂
Jeg har tit været på udkig efter en temmelig sjælden sommerfugl, som netop findes på Røsnæs – nemlig fransk bredpande – en forholdsvis undselig og lille sommerfugl. Denne gang lykkedes det. Der fløj i hvertfald 20 stykker rundt i det lille område, jeg fandt dem i.
Samme sted vrimlede det med okkergul pletvinge – en utrolig flot sommerfugl, som dog ikke flyver så flot, men mere kluntet som nogle natsværmere gør.

For fem års tid siden var jeg også på Røsnæs (se indlæg her), hvor jeg første gang fik øje på en rødrygget tornskade – han. Jeg har ikke set nogen siden, men i går så jeg en hun på næsten samme sted. Desværre var den noget længere væk og egentlig for langt i forhold til mit medbragte objektiv, men et par dokumentationsbilleder blev det da til.
Tilsyneladende er det et sted, hvor de holder til 🙂

Rapsmarkerne fik jeg også kigget på, men rapsen var ikke helt så langt, som fx på Stevns og der er vokset en del træer op, så stedet hvor jeg tog de virkelig dejlige grøn/gul/blå/lyseblå billeder af marker, hav og himmel, er ikke så godt længere. Jeg tvivler på, at jeg får et helt så godt billede derfra igen. Ikke destomindre er det et dejligt og smukt område, som jeg nyder at besøge.

(Hvis du vil se billederne i originalstørrelse, så klik på et billede).
(Du kan dernæst bruge piletasterne til at bladre imellem billederne).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.