Store Bøgeskov

udgivet i: Nyheder | 0
Lørdag tog fruen og jeg atter til Stevns. Denne gang til Store Bøgeskov.
Yngstedatteren og Sonja var også med.

Normalt får jeg ikke så mange billeder af sommerfugle, pattedyr, krybdyr m.v., når jeg går sammen med andre og specielt ikke, når der er en hund med.
Gårsdagens tur var dog anderledes, da både fruen og yngstedatteren opdagede ting, før jeg fik øje på dem. Selv hunden, var ved at træde på en snog, så den blev opdaget igen.
Vi havde nemlig set snogen på udturen, hvor fruen fik øje på den og en anden snog, som kravlede rundt lige i krattet ved vejkanten.
Den ene snog smuttede ret hurtigt, men den anden blev liggende.
Det viste sig, at den dels have et åbent sår på kroppen, hvor der sad maddiker og fluer, men også hovedet så ud til at være beskadiget. Formodentlig har et rovdyr haft fat i den, men den slap væk.
Jeg tror dog ikke, at den vil overleve længe 🙁

I starten af turen i skoven, fik Alberte øje på en mariehøne, som jeg straks tog et billede af. Det viste sig så, at jeg havde set en anden, end den hun så.
Det blev absolut ikke den sidste mariehøne – det vrimlede med dem og de satte sig også på en, hvis man stod stille et øjeblik.
I betragtning af datoen, var jeg overrasket over at se både sommerfugle, guldsmede, svirrefluer og andre insekter i så stort antal.

Det var en rigtig dejlig tur i dejligt vejr. Vi var alle godt trætte, da vi kom hjem – ikke mindst Sonja, som jo nok løb den dobbelte distance, fordi hun løb frem og tilbage hele tiden 🙂

(Hvis du vil se billederne i originalstørrelse, så klik på et billede).
(Du kan dernæst bruge piletasterne til at bladre imellem billederne).

Siden sidst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.