Roskilde Airshow 2019

udgivet i: Nyheder | 0
Lørdag var jeg ude ved Roskilde Lufthavn, for at fotografere flyene til Roskilde Airshow 2019.
Jeg parkerede mit normale sted og var der helt alene.
Vejret startede med lidt regn, det var overskyet og det blæste en del.

Muligvis p.g.a. vindretningen, var der nogle af flyene, som desværre var alt for langt væk, til at jeg kunne få nogle ordentlige skud eller se, hvad der foregik.
Det var også lidt udfordrende at få skud af de mørke fly op mod det lyse skydække, da lysmåleren blev noget forvirret.
Efter nogle timer blev jeg bedt om at flytte mig, af bonden som har en gård for enden af vejen, da det dels var en privat vej (hvilket jeg ikke vidste) og fordi han havde haft en del uheldige oplevelser. Fx havde nogle personer, andre år kørt ind på marken, selvom der var afgrøder på. Der var nogle som parkerede og forlod bilen, så han ikke kunne komme forbi med mejetærsker m.v.
Han forklarede, at når der først holdt en bil, så tiltrak det andre – fredag havde der været omkring 50. (De andre år jeg har holdt der, har der kun været ganske få).
Derudover var han blevet bedt om at smide gratister væk fra hans vej.

Jeg forklarede, at det ikke var for at spare billetten, men fordi det er nemmere at skyde flyene i luften, når man har en åben mark og da de ofte benyttede landingsbanen meget tæt på, fik man ofte ret gode muligheder. (Derudover tænker jeg også, at der er temmelig crowded på selve pladsen – i hvert fald at dømme efter antallet af biler).

Jeg accepterede naturligvis hans henstilling og kørte min vej.
Dermed fik jeg ikke skudt billeder af dogfight mellem Spitfire og Mustang og heller ikke den B17G Sally B – Flying Fortress, som jeg havde håbet på, men jeg fik billeder af det vigtigeste, som var den F16, der i anledning af Danebrogs 800 års fødselsdag, var blevet malet i Danebrogs farver.
Jeg havde dog igen glemt ørepropper, så en enkelt gang måtte jeg lade kamera være kamera og holde mig for ørerne.
I øvrigt er det første gang, at jeg har kunnet lugte, det de bruger til at skabe røg med (lugtede af petrolium), men det var nok p.g.a. blæsten og vindretningen.

På vej hjem kørte jeg ud mod Tune, for at se, om der var bedre muligheder der, men her kunne man stort set ikke komme forbi på vejen og det myldrede med fotografer, så jeg droppede det helt.
Næste gang kan det være, at jeg skal løse billet og se, om det kan lade sig gøre, at få nogle anstændige billeder eller om flyene kommer for tæt på. Om ikke andet vil der være fly på jorden, som man kan kigge på, men det kan nok ikke lade sig gøre, at få billeder af dem uden et hav af tilskuere også kommer med.

Læg i øvrigt mærke til, at det ikke kun var fly, der var i luften. På nogle af billederne har der sneget sig nogle fugle ind 🙂

Hvis det har interesse kan mine billeder fra 2013, 2015 og 2017 ses via disse links:

(Hvis du vil se billederne i originalstørrelse, så klik på et billede).
(Du kan dernæst bruge piletasterne til at bladre imellem billederne).


Siden sidst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.